Ястията със зърна се отличават с голямата си способност да засищат за
дълго време и са подходящи за натоварените работни дни, особено при приготвянето
им с много зеленчуци. За КИНОА се изписа и изговори много. С приятен вкус е и
има голямо приложение в кухнята- под формата на салати, ястия, десерти… Сладки
и солени блюда. Абсолютно приложима е и има много рецепти за нейното
приготвяне.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. киноа
3 ч. ч. вода
шепа целина
10 зелени кромидени
перца
2 моркова
50 г краве масло
3 средно големи
домата
20 маслини
1 с. л. копър
щипка джоджен
50 г кашкавал
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам киноата в
леко солена вода. Оставям я настрани докато поеме всичката вода и започне да се
сипе. Разтопявам маслото и в него слагам да се запържат нарязаните на дребни
кубчета моркови, лука и целината.
Изсипвам охладената киноа.
Запържвам отново при непрекъснато бъркане, за да не
загори.
Добавям нарязаните на кубчета домати и маслините, разрязани на две.
Задушавам на фона на бъркане всичко това до омекване на доматите и маслините.
Подправям с копъра и джоджена. Сервирам с поръсен рендосан кашкавал.
Вкусно и леко е
ястието.
Ще се хареса на
любителите на киноа.
22 октомври 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар