XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРОМАТНА МАЗНИЧКА МИЛИНКА СЪС СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 6 февруари 2012 г.

АРОМАТНА МАЗНИЧКА МИЛИНКА СЪС СИРЕНЕ

        Обожавам да меся пити, баници, милинки... и всеки път се стремя те да бъдат поне малко различни. Сладокусни сме си в нашата къща и това е то, в което понякога не виждам кой знае какво лошо, но понякога наистина се ядосвам, защото на човек му се иска да опита от всичко или организмът си иска своето и сякаш по този повод прекалявам с многото стоене в кухнята и съответното угаждане с това и онова. Тук излиза дилемата- да му дадем ли или да не му дадем на този огранизъм нещо топличко омесенко?!?! Ох, сложно е и то не малко. Ами.... хайде да омесим и тази милинка, пък после ще видим  какво ще правим! :)


ПРОДУКТИ:

За тестото:
500 г брашно
1 пак. суха мая
около 250 мл хладка вода
3 с. л. меко краве масло  
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. захар
1  л. сол

За овалване на тестените топчета:
1 каф. ч. олио
1 шепа пресен магданоз
3- 4 скилидки чесън

За гарниране  на милинката:
150 г сирене
2 жълтъка
малко олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти замесвам тесто, което оставям да втаса на стайна температура поне 50 минути.
Намесвам го отново и от него оформям малки топчета, които не бива да са по- големи от средно голям орех.
В купичка сипвам олиото с разбърканите в него пресовани чесънчета.
Нарязвам на ситно  и магданоза и разбърквам добре.
Вземам тава и в нея нареждам топчетата, всяко от които съм потопила в ароматното олио, след което леко отцедила.
Отгоре върху топчетата  разхвърлям натрошеното сирене като се стремя  по- голямото количество от него да попадне в дупчиците между  тях.
Запечатвам  наредената вече милинка с разбитите с малко олио жълтъци.
Оставям я да втаса още веднъж.
Пека я в предварително загрята на 180 градуса фурна докато тя получи лек и приятен загар.
Изваждам я и я завивам с мека кърпа.
След около 15 минути ароматната милинка е готова за консумация.






Изключително мека и пухкава е и още повече вкусна.
Подходяща е за  закуска в почивните дни и най- вече сега, когато е толкова студено и ни се ще да си дадем на душицата нещо домашно, топло и вкусно, а тази пъстра милинка е точно такава.

                              06. 02. 2012 г
И отново една:
 

1 коментар:

  1. Изглежда страхотно! И аз много обичам всичко месено у дома! Задължително ще приготвя тази милинка! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване