С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 10 септември 2025 г.
МЛЕЧНА БАНИЦА С ЮФКА
Значително по- лека баница заради съдържанието на юфка вместо обичайните кори, а в същото време и със сирене без лактоза.
Подходяща е за хората, които имат хранителни проблеми вследствие употребата на тази млечна захар.
ПРОДУКТИ:
200 г юфка
4 яйца
200 г сирене без лактоза
1 ч. ч. кисело мляко
1 непълна каф. ч. олио
1 бакпулвер
шепа сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбиваме добре яйцата.
Към тях добавяме млякото, олиото и бакпулвера.
Накрая слагаме и натрошеното сирене.
Спираме миксера и в тази смес изсипваме юфката.
Разбъркваме набързо.
Всичко това разстиламе равномерно в намазана с олио правоъгълна тава с размери 30/ 20 см.
Отгоре поръсваме със сусам.
Печем баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути или до получаване на приятен загар.
Изваждаме я, оставяме десетина минути и след това я нарязваме на парчета.
Сервираме я с чаша мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар