XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЛЕЧНА БАНИЦА С ЮФКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 10 септември 2025 г.

МЛЕЧНА БАНИЦА С ЮФКА

Значително по- лека баница заради съдържанието на юфка вместо обичайните кори, а в същото време и със сирене без лактоза. Подходяща е за хората, които имат хранителни проблеми вследствие употребата на тази млечна захар.
ПРОДУКТИ: 200 г юфка 4 яйца 200 г сирене без лактоза 1 ч. ч. кисело мляко 1 непълна каф. ч. олио 1 бакпулвер шепа сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: С помощта на миксер разбиваме добре яйцата. Към тях добавяме млякото, олиото и бакпулвера. Накрая слагаме и натрошеното сирене. Спираме миксера и в тази смес изсипваме юфката. Разбъркваме набързо. Всичко това разстиламе равномерно в намазана с олио правоъгълна тава с размери 30/ 20 см. Отгоре поръсваме със сусам.
Печем баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути или до получаване на приятен загар.
Изваждаме я, оставяме десетина минути и след това я нарязваме на парчета. Сервираме я с чаша мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар