XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ХАЙДУШКИ КЕБАП

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 22 август 2024 г.

ХАЙДУШКИ КЕБАП

Едно типично мъжко блюдо, което можете да изпечете в глинен съд или в дълбока тава, покрита с пекарско фолио. Главен готвач: Димитър Димитров :)
ПРОДУКТИ: 1 кг свинско месо с кост 300 г гъби Печурки 4 по- големи глави кромид лук 1 глава чесън 2 моркова 2 картофа 1 домат 50 мл червено вино 50 мл олио 6 сурови чорбаджийски чушки 2 печени червени чушки 2 люти чушлета 1/ 2 каф. л. млян черен пипер 1 каф. л. червен пипер 1 връзка магданоз шепа копър чубрица сол- на вкус НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Лука, морковите, картофитете и гъбите нарязваме на едро. Печените чушки накъсваме на ивици. Слагаме ги в купа и към тях добавяме необелените скилидки чесън. Посоляваме и овкусяваме с двата вида пип
ер, чубрицата и нарязаните магданоз и копър. Слагаме и олиото и разбъркваме всичко. Дъното на съда, в който ще печем кебапа, намазваме с олио. Нареждаме зеленчуковата смес. Отгоре слагаме нарязаното на по- големи парчета месо, което предварително сме посолили и овкусили с чубрица и черен пипер. На няколко места подпъхваме целите чорбаджийски чушки и лютите чушлета. Нареждаме и доматите, нарязани на едро. Отстрани наливаме виното.
Слагаме ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна и го печем така в продължение на 1 час и 30 минути. Отстраняваме фолиото и доизпичаме кебапа в продължение на още 30 минути или до изпаряване на течността. Сервираме го със студена биричка.
юли 2024 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар