С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 21 февруари 2024 г.
МЛЕЧНА БУТЕРПИЦА С БОСИЛКОВО ПЕСТО И ДОМАТИ
Бърза и много сочна пица, която можете да си изпечете,
докато си пиете аператива.
ПРОДУКТИ:
400 г бутер тесто
За гарниране на пицата:
125 г сирене „ Бурата“
100 г козе сирене
1 голям домат
2 с. л. домашно босилково песто
За намазване на кантовете:
1 яйце
За поръсване:
1 с. л. зехтин
1 с. л. сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме правоъгълна тава с размера на тестото и я покриваме с пекарска хартия.
Върху нея разстиламе тестото и правим кантове по 2 см чрез леки очертания с нож от четирите му страни.
Върху тях не слагаме никакви продукти.
Намазваме основната част с пестото.
Отгоре нареждаме със застъпване и редуване филийки от двата вида сирене и домата.
Намазваме очертаните кантове с добре разбитото яйце.
Сгъваме ги навътре и ги притискаме внимателно .
Намазваме и тях отгоре с яйце.
Поръсваме пицата със зехтина и сусама.
Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Сервираме я топла, но не и гореща.
януари 2024 г
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар