XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО В БУЛО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ГЪБИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 26 юни 2015 г.

ПИЛЕШКО В БУЛО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ГЪБИ НА ТИГАН

Бързо ястие, подходящо за обяд или вечеря.
Става  и за гости, защото изглежда много добре и има апетитен вид.
А за вкуса няма да споменавам. Сами ще се убедите какъв е той.
ПРОДУКТИ:
пилешки гърди
було

гъби
моркови
чушки
тиквичка
царевица
олио
масло
сол
шарен пипер
риган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От гърдите се правят пържолки, които се завиват в булото.
Другият вариант е да си ги закупите готови. 
Печете ги на скара.
Зеленчуците и гъбите се режат на много тънки филийки и се слагат с олиото и сол на вкус в тиган с незалепващо покритие.
Започвате да ги задушавате до извирането на водичката, която те сами си пускат.
Отстранявате ги от котлона едва, когато започнат да се запържват.
Овкусявате с млян шарен пипер/ не шарена сол/, риган и малко масълце.
Разбърквате и сте готови с гарнитурата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар