XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЛЕТЕНИЦА С ШУНКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 3 юни 2015 г.

ПЛЕТЕНИЦА С ШУНКА

Това е един интересен начин за приготвяне на месеница в съчетание с шунка.
Предложението е ефектно и е добра идея за закуска на гости.

ПРОДУКТИ:
тесто
шунка
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тестото можете да замесите така, както вие желаете.
Разточвате го на  кора и върху нея нареждате тънко нарязана шунка.
Навивате на стегнато руло, което поставяте в намазнена тава.
Нарежете го на кръгчета, дебели около 1, 5 см, но не до края.
Всяко едно кръгче се изтегля внимателно и последователно в двете посоки така, както се вижда на снимката.
Плетеницата се оставя да втаса и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко порозовяване.
Изважда се и се намазва с олио.

Покрийте с кърпа, ако искате печивото да е меко, а ако ли не- оставете го така до леко охлаждане.

май 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар