XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СКУМРИЯ НА ФУРНА С БЯЛО ВИНО И АРОМАТНИ ПОДПРАВКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 9 март 2015 г.

СКУМРИЯ НА ФУРНА С БЯЛО ВИНО И АРОМАТНИ ПОДПРАВКИ



Напоследък  у дома все повече се предпочита печената , а не пържената риба.
Предлагам вариант за лека вечеря.

ПРОДУКТИ:
замразена скумрия
чесън
червен пипер
черен пипер
розмарин или друга ваша любима суха подправка
малко бяло вино
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Рибата се почиства и се нарязва на шайби. Всяка една от тях се разтваря и в нея се поставят нарязани чеснови скилидки. Поръсва се с посочените подправки. 
Шайбите се завиват. 
Редят се в намазан с олио съд. Отгоре се поръсват с олио и червен пипер.
Около тях се налива малко бяло винце.
Можете да я изпечете в йена, в тава под фолио, а защо не и в плик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар