XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 29 ноември 2014 г.

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО с невероятен вкус по рецепта на моя съпруг.
Вкусна и лека храна за стомаха.

ПРОДУКТИ:
500 г телешко месо или малко повечко джолан/ може и ребра/
300 г моркови
300 г картофи
1 глава кромид лук
2- 3 с. л. ракия
3- 4 с. л. олио
сол
бахар на зърна
черен пипер на зърна
млян черен пипер
3 дафинови листа
свеж магданоз и целина
около 2, 5 литра вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязах месото на парчета и го сложих в тенджера под налягане.
Налях водата и посолих. Добавих пипера на зърна, бахара, дафиновия лист, алкохола и мазнината. Изчаках да кипне след което в продължение на 5 минути отстранявах пяната. Затворих тенджерата и
варих телешкото  в продължение на 1 час  след като зашумя вентилът.
Извадих  месото, прецедих бульона и ги върнах обратно в тенджерата.
Сложих нарязаните на едри парчета зеленчуци.
Варих още 10 минути след зашумяването.
Накрая овкусих с още малко сол, млян черен пипер и нарязаните зелени подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар