XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАТЛАДЖАН С МАЙОНЕЗА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 13 ноември 2014 г.

ПАТЛАДЖАН С МАЙОНЕЗА НА ФУРНА



Изключително вкусно ястие, подходящо за есенния сезон.
Да се възползваме от него, докато все още има патладжан на пазара.
ПРОДУКТИ:
1 кг патладжан / в случая бял/
150- 200 г сирене
100 г майонеза
200 г кашкавал
свеж босилек
2 средно големи домата
4 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжанът се реже на филийки и се потапя в солена вода за около 1 час, за да му се премахне горчивината. Изцежда се  и се подсушава.
Взема се тава с диаметър 24- 26 см и се намазва с 2 с. л. олио.
Редят се едно до друго патладжанените  кръгчета. Намазват се с част от майонезата и върху тях се натрошава малко сирене. Ръси се нарязан босилек.
 Прави се втори ред от патладжана , отново се маже с майонеза и се ръси със сирене и  босилек.
Ако имате материал за трети ред- направете същото.
Най- отгоре се нареждат доматените кръгчета. Отново се поръсва от подправката. Полива се с останалите две лъжици мазнина.
Ястието се пече на 200 градуса до готовност.
 Изважда се и върху него се настъргва кашкавалът.
Връща се във фурната и се доизпича се до неговото разтопяване.
Консумира се охладено и просто се топи в устата.

м. октомври 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар