XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ОХЛЮВИ ПАНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 7 юни 2014 г.

ОХЛЮВИ ПАНЕ

Малко е пипкава тази процедура, но се примирих като за едно готвене през тази пролет.
Втори път няма да има... с гаранция.
Охлювчетата ми явно бяха малки, та едва ги държах между пръстите си по време на топенето в панировката. Някои падаха в нея, та със зор ги намирах, ама нали пък и аз да съм като хората и да направя поне веднъж нещо с тези гадинки. 
А  пък те така се нароиха тази пролет от толкова много дъжд, че бе грях  да ги подмина.
Дребничките са охлювите, другото до тях не е.
ПРОДУКТИ:
охлюви
яйца
брашно
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Охлювите се оставят едно денонощие някъде затворени, за да не плъзнат. През това време те се изхождат и стават готови за обработка. Варят се поне 40 минути след завирането на водата, като непрекъснато се отстранява пяната, която се образува на повърхността.
Оставят се да се охладят и внимателно се издърпват от черупките.
 Изрязва се ядливата част, тоест- ходовата/ месцето/. 
Парченцата се панират в по- гъстичка панировка от яйца, сол и брашно.
Това е цялата процедура. 
Не е трудна, но е бавна.
...........................
май 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар