XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪРВИЯТ ХЛЯБ ОТ " ПЕКИ" :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 29 октомври 2013 г.

ПЪРВИЯТ ХЛЯБ ОТ " ПЕКИ" :)

   На Димитровден нямах имен ден, но това не попречи да получа за подарък една хлебопекарна :). 
Ама то това било много мързелива работа, чак да не повярваш .
Веднага я изпробвах. На момента. 
Чудесна работа ще ми върши, ама и килца ще ни натрупа .
РЕЦЕПТАТА:
На дъното на контейнерчето се сипва 320 мл хладка вода с разтворената в нея 20 г жива мая. Следват 2 с. л. олио. После е 520 г пресято бяло или типово брашно и накрая върху него се " разхвърлят" 1 голяма мерителна лъжичка захар плюс 1 непълна голяма мерителна лъжичка сол. 
Това е . 
Без мляко и без яйца!
26 октомври 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар