XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 13 октомври 2013 г.

ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

  Ползвам пилешки гърди, месо от бутчетата, а понякога и цялото пиле, но го обезкостявам. 
Нарязвам го на парченца и го задушавам, след което го запържвам в олио и сол. Изваждам го и в същата мазнина задушавам зеленчуци, нарязани на едро. 
Тук можете да използвате вашите любими- моркови, зеле, чушки, тиквичка, царевица... Като започнат и те да се пържат връщам месото обратно в тигана. 
Овкусявам с подправки на вкус, даже слагам и чесън  и храната вече е готова :). 
Обожавам глинени/ калени/ съдове, защото в тях храната веднага променя вкуса си. Често това ястие след като го сготвя го изсипвам в малък глинен гювеч / който виждате на снимката/ и там стои докато му дойде времето за сервиране. 



Става чудно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар