XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОСТНИ БИШКОТКИ С ОРЕХОВИ ЯДКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 20 септември 2013 г.

ПОСТНИ БИШКОТКИ С ОРЕХОВИ ЯДКИ



Изключително бързи и ароматни.
В тях няма яйца, нито мляко.
Стават много мекички и могат да стоят няколко дни.
Рецептата е моя импровизация.

ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. кафява захар
1 каф. ч. олио
3 с. л. вода
щипка сол
3 ванилии
щипка канела
малко джинджифил
1 бакпулвер
брашно- за получаване на гъсто кейково тесто

За гарниране:
четвъртинки орехови ядки

пекарска хартия или малко олио и брашно- за тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбърквам захарта с олиото и водата.
Слагам добавките и накрая набухвателя, смесен с пресятото брашно.
Намазвам и набрашнявам тава или постилам пекарска хартия.
Гребвам с чаена лъжичка и правя купчинки на разстояние една от друга.
В средата на всяка една от тях бодвам по две орехови ядки.
Пека бишкотките за кратко в предварително загрята на 180 градуса фурна.
 Стремя се да не ги препичам, за да не се втвърдят.
Постарайте се и вие :)
………………..
Можете да ги направите и без орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар