XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕНИИ В МЛЯКО, СИРЕНЕ И ЧЕСЪН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 25 март 2013 г.

ЗЕЛЕНИИ В МЛЯКО, СИРЕНЕ И ЧЕСЪН


Любимите ми зелении! Има ги вече в изобилие. Да не виждам месо, не ми се ще  и хич не ми трябва… зелено да има :).
Снощи приготвих това нещичко и то съвсем набързо. За половин час бях готова. Доста е вкусно и леко за вечеря. В него няма яйца  и брашно, нито тежки запръжки като при обикновеното приготвяне на копривената каша.
ПРОДУКТИ:
/ количество не уточнявам, кой колкото иска да слага… от всичко :) 
Сложете повече:
коприва- ако искате ястието да е с дъх на нея
лапад- ако обичате неговия вкус
олио или масло- ако обичате по- блажно
кисело мляко- ако предпочитате  ястието да е по- млечно
сирене - ако обичате солено или извара- ако държите да се храните по- здравословно
чесън- ако държите да сте здрави и ястието да е уханно
копър- за да има по- свеж аромат блюдото
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измивам и сварявам копривата, изцеждам я и я накълцвам. Задушавам нарязания лапад в повечко мазнина. Отстранявам го от огъня и смесвам двете зелении. 
Добавям киселото  мляко/ количеството му е по ваша преценка в зависимост от това каква гъстота желаете/. Слагам натрошено сирене или извара и овкусявам с накълцан чесън и свеж копър. Соля само, ако е необходимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар