XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕНЧУКОВО- МЛЕЧНО ПИЛЕШКО ЯСТИЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 30 януари 2013 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВО- МЛЕЧНО ПИЛЕШКО ЯСТИЕ

Пилешкото месце се приема с охота у дома и затова най- често готвя с него. Става бързо, вкусно е и е леко за преработка в стомаха след това.
Ето лек вариант, с който дори ще можете да вечеряте
без угризения на съвестта, че на другия ден няма да можете да закопчаете панталона си:)..

ПРОДУКТИ:
около 700 г пилешки гърди/ бяло месо/
300 г гъби
2 глави лук
4 не големи морковчета
2  зелени чушки
5 с. л. олио
200 нискомаслено квасено мляко
сокът на 1/ 2  лимон
1 яйце
черен пипер и сол на вкус
малко топла вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото месо нарязвам на ивици и го запържвам за кратко в тефлонов тиган с олиото. Изваждам го и в същата мазнина задушавам ситно нарязаните лук, моркови и чушки плюс гъбите/ на филийки/. 
Наливам малко топла вода и овкусявам  с пипера и солта. Оставям задушените зеленчуци заедно с месото да поврат на умерен огън до омекване на месото. 
Слагам  млякото, в което предварително съм разбила едно яйцето и съм изцедила сока на един лимон. Оставям ястието да поври така още мъничко и го сервирам поръсено с магданоз.

2 коментара:

  1. Здравей Марго ,може ли вместо изцедено кисело млеко да сложа заквасена сметана останала от направата на бисквитено кокосов сладкиш с шоколад :).Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Димитрина!
    Може, разбира се. Аз често ползвам кисело мляко, защото го имам под ръка, а и защото/ уж/ е по- леко, та затова :).

    ОтговорИзтриване