XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОСТЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И МЕД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 28 януари 2013 г.

ПОСТЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И МЕД


                                                               От архивите на 2012 г :
Чудех се какво сладичко/ но постничко/ мога да стъкмя и си измислих ей това бързо сладкишче. Вярвате ли, че стана завидно добро, та чак много хубаво :)?!

ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. захар
1/ 2 ч. ч. вода
1/ 2 ч. ч. мед
1/ 2 ч. ч. грис
1 ч. л. канела
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно, размесено с 1 равна ч. л. сода
щипка сол
1 ч. ч. счукани орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пуснах миксера и започнах да изсипвам в купата продуктите по ред така, както съм ги упоменала в списъка. 




Оставих да се обърка всичко добре. 










 Изсипах сместа в намазана с олио и поръсена с брашънце тава / 25 на 30 см/. 
















Изпекох сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.




 Оставих го да се охлади и го нарязах.










 Гарантирам ви, че ще усетите един много приятен меден, канелен и орехов вкус. 
Лично аз обожавам тази комбинация, но за вас- не знам :).

2 коментара: