XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КИНОА С МАСЛО И МАСЛИНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 23 октомври 2012 г.

КИНОА С МАСЛО И МАСЛИНИ

Рецептата е някакво подобие на тази, която е показана с просо, в списание „ Меню”.

Ястията със зърна се отличават с голямата си способност да засищат за дълго време и са подходящи за натоварените работни дни, особено при приготвянето им с много зеленчуци. За КИНОА се изписа и изговори много. С приятен вкус е и има голямо приложение в кухнята- под формата на салати, ястия, десерти… Сладки и солени блюда. Абсолютно приложима е и има много рецепти за нейното приготвяне.


ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. киноа
3 ч. ч. вода
шепа целина
10 зелени кромидени перца
2 моркова
50 г краве масло
3 средно големи домата
20 маслини
1 с. л. копър
щипка джоджен
50 г кашкавал
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам киноата в леко солена вода. Оставям я настрани докато поеме всичката вода и започне да се сипе. Разтопявам маслото и в него слагам да се запържат нарязаните на дребни кубчета моркови, лука и целината. 
Изсипвам охладената киноа.
Запържвам отново при непрекъснато бъркане, за да не загори. 
Добавям нарязаните на кубчета домати и маслините, разрязани на две. Задушавам на фона на бъркане всичко това до омекване на доматите и маслините. Подправям с копъра и джоджена. Сервирам с поръсен рендосан кашкавал.
Вкусно и леко е ястието.
Ще се хареса на любителите на киноа.

22 октомври 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар