XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРФИОЛ В МАСЛО И ТОПЕНО СИРЕНЦЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 21 октомври 2012 г.

КАРФИОЛ В МАСЛО И ТОПЕНО СИРЕНЦЕ

Нещо много лесно и вкусно. 
Рецептата ми каза моя колежка от търновския университет. Копирах дословно написаното от нея. Промених само количеството на сиренето. Сложих 100 грама от него, защото го обожавам.
КОПИРАНО:
"Много ме кефиш, Марго, че ги измисляш в движение и ги забъркваш набързо. И аз тъй правя, затова се надявам да пробваш това, което направих снощи и да ти хареса. 
Накъсваш или нарязваш едно средно голямо карфиолче и го запържво-задушаваш с около 30-40 г масло и малко олио за 10-тина минути, добавяш 2-3 с.л. галета и още 5 мин. и накрая допълваш с още 30-40 г нарязано топено сирене за 2-3 мин. и...добър апетит!"
Разбрахте, нали! :) 

18 октомври 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар