ЗАПЕЧЕНИ ЛОЗОВИ САРМИЧКИ ПО СЕПТЕМВРИЙСКИ
/ с вкус на сиренена баница/
Предлагам ви много вкусни лозови сармички, приготвени по- различен
начин от обичайните с ориз. Рецептата научих от моята сестра, която пък
разбрала за нея от нейна позната. Приготвени по начина, по който ще ви опиша,
те придобиват вкуса и лекото хрупкане на баница със сирене :).
ПРОДУКТИ ЗА ОКОЛО 36 броя:
крехки лозови листа /
аз ползвам бланширани и замразени във фризера/
За плънката:
1 ч. ч. ориз
2 яйца
150 г натрошено
сирене
1 каф. л. черен пипер
щипка босилек
/ спокойно
можете да го замените с харесвана от вас подправка/
4- 5 с. л. олио- за
намазване на тавата и поръсване на сармичките преди печене
За заливка:
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам ориза и го промивам през гевгир под течаща студена вода.
Сварявам ориза и го промивам през гевгир под течаща студена вода.
Омесвам посочените
продукти и с тази плънка правя сармите.
Нареждам ги в
намазана с олио тава.
Поръсвам ги и отгоре
с него.
Правя лека заливка от
яйцата и млякото.
Поливам ги частично.
Пека любимите ми сармички в умерено гореща фурна до получаване на приятен загар.
Рецептата е чудесна и подходяща най- вече за вегетарианци, защото
сармичките са вкусни, а освен това и засищат. Аз не съм , но ги обожавам.
Никак не е лошо, ако влязат в
комбинация с бира или чаша бяло винце .
……………………………..
Няма коментари:
Публикуване на коментар