XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ СЪС СИРЕНЕ, ИЗВАРА И ЯЙЦА / на фурна/

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 11 юли 2018 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ СЪС СИРЕНЕ, ИЗВАРА И ЯЙЦА / на фурна/


Типично лятно ястие, приготвено с домашни ,пресни и свежи чушки , набрани от градината.
Здравословно е- изпечено на фурна, без пържене и излишна мазнина .

ПРОДУКТИ за 4 порции:
8 средно големи  чушки
200 г зряло сирене
200 г гъста извара
2- 3 яйца / броят им е в зависимост от тяхната големината /
сол- на вкус
млян  черен  пипер
суха чубрица
шепа брашно- за потапяне на напълнените вече чушки
4 с. л. олио
2 средно големи домата- по желание


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките са изчистват внимателно от дръжките, измиват се и леко се разрязват откъм долната им страна. Това се прави с цел да не се спукат по време на печенето.
Пълнят се с плънката, която се приготвя като се омесят леко  натрошеното сирене, изварата, яйцата , солта и подправките.

Отворът на всяка напълнена чушка се потапя в брашно, за да не изтече плънката.
Слагат се в намазнена с 2 с. л. олио правоъгълна тава - две по две, една срещу друга, като се прилепват откъм отворите им.
Тук вече идва ред на доматите. Ако желаете, можете да поставите по една от тях  върху  самата чушка, а ако не- изпичате ги натурални. У дома всеки си има своите предпочитания и затова на едната снимка е видимо, че половината са с домати, а другата половина- не.
Поливате ги с другите 2 с. л. олио.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на лек и приятен загар.
Ястието е вкусно за консумация и топло, и студено.

юли 2018 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар