XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЩРУДЕЛ ( БАНИЦА) С ЯБЪЛКИ И ТИКВА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 12 декември 2020 г.

ЩРУДЕЛ ( БАНИЦА) С ЯБЪЛКИ И ТИКВА

Традиционни и сочни щрудели за Коледните пости с два вида домашен плод в него.

Десертът е по джоба на всеки българин и е съобразен с настъпващата финансова криза в страната ни.

ПРОДУКТИ:

1 пакет по- тънки кори за баница

1 кг тиква

2 по- големи сладки ябълки

6 с. л. мед или 5 с. л. кафява захар

6 с. л. олио

1 каф. л. канела

за поръсване- пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Обелваме , измиваме и рендосваме тиквата.

По същия начин процедираме и с ябълките.

Смесваме ги с меда, канелата и 4 с. л. олио.

Разбъркваме сместа добре.

Вземаме по две кори и върху тях ръсим от плънката.

Загръщаме  ги леко  от двете по- къси страни и внимателно ги прегъваме и навиваме на руло.

Подреждаме всички сурови щрудели в правоъгълна тава, която предварително сме намазали с 1 с. л. олио.

Отгоре ги намазваме с последната лъжица олио.

Изпичаме ги в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на лек и приятен загар.


Изваждаме готовите щрудели и веднага ги поръсваме обилно с пудра захар.


Сервираме ги леко охладени.

От архивите: Бъдни вечер 2019 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар