XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МИНИ ПИЦЕТКИ С БОСИЛКОВИ ДОМАТКИ И КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 15 декември 2020 г.

МИНИ ПИЦЕТКИ С БОСИЛКОВИ ДОМАТКИ И КАШКАВАЛ

Яде ви се пица, но нямате време да си омесите тесто за нея и да я направите?

Добрата новина е, че има вариант, който можете да „ внедрите“ във вашата кухня и да получите завидно добър резултат, доближаващ се успешно до другия на 90 процента.


ПРОДУКТИ:

филии от бял хляб

олио

босилково доматено пюре

свежа чушка

кашкавал

черен пипер

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Вземаме филии от мек, а не от стар хляб.

С помощта на точилка ги натискаме и разточваме така, че да станат изключително тънки.

Можем да премахнем коричките от тях, а можем и да ги оставим- тук вече е въпрос на предпочитание.

Нареждаме хлебните филиики в тава, намазана добре с олио.

Намазваме ги с босилкови доматки/ наричам ги така, защото през лятото си ги приготвям сама, а през зимния период ги ползвам за пици и спагети/.

Върху тях слагам парченца чушка, поръсвам с млян черен пипер и ги слагам да се пекат в загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 15 минути или докато започнат да се препичат.

Изваждам ги, нареждам отгоре парчета кашкавал, връщам ги отново във фурната и печенето продължава още малко до стопяване на кашкавала.

Изваждам пицетите  и ги оставям да се поохладят за 2- 3 минутки.

Поднасям ги за консумация топли.

На мен лично много ми харесват, стават вкусни и хрупкави, а  това са причините, които ме карат да ви ги препоръчам за приготвяне.

14. 12. 2020 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар