XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНА ПАТИЦА НА ФУРНА, ЗАВИТА В КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 10 декември 2020 г.

ПЪЛНЕНА ПАТИЦА НА ФУРНА, ЗАВИТА В КИСЕЛО ЗЕЛЕ

В Лидл има много хубави патици. Понякога купуваме от тях и  у дома ги приготвяме с вкусна плънка.

Печем пернатите гадинки във фурната, завити с кисело зеленце.

Ястието става като да си оближеш пръстите и да питаш за още ...

ПРОДУКТИ:

1 патица около 2 кг

1 кафена чаша ориз

4, 5 каф. ч. вода

1/ 2 каф. чашка олио

2 глави кромид лук

1 суха чушка

около 100 г пушен колбас или бекон/ може и сланина/

сол

балканска чубрица

черен пипер на вкус

щипка босилек

щипка джоджен

1 малка зелка – за подложка и завиване на патицата

1 каф. ч. бяло вино- за в тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Патицата бе замразена.

Измих я и я почистих .

Осолих я отвътре и отвън.

Напълних с ПЛЪНКАТА, приготвена по следния начин:

Запържих нарязаните кромид лук и чушка в посоленото олио и върху тях изсипах  ориза и нарязаните дреболии.

Добавих и колбаса на малки парченца, подправките, и запържих за кратко всичко това.

Налях водата и започнах да приготвям същинската плънка при непрекъснато бъркане, за да не  загори и да не се закачи за дъното на тигана.

Готвих до пълното извиране на течността.

С леко охладената плънка напълних патицата, която предварително посолих отвътре.

Заших я добре и я сложих в намазана с олио тава, а върху нея сложих по- малките  листа кисело зеле, нарязани на ситно и леко разбъркани с малко олио, червен пипер, черен пипер и чубрица.

Така положената патица намазах с олио, завих я с големите листа кисело зеле , поръсих малко олио и върху зелевите листа, налях виното, загърнах грижливо тавата с фолио за печене и сложих произведението в загрята на 180 градуса фурна.

Пекох патицата така в продължение на 2 часа без да отварям фурната нито веднъж. 

След като мина времето и се уверих, че месото е изпечено, свалих зелевите листа и оставих патицата да са пече в продължение на още 40 минути или до момента, в който тя хвана коричка.

Извадих я , оставих я да се поохлади и отпусне и 

я похапнахме на порциики , съпроводени от нашенското руйно винце! J

МНОГО, МНОГО ВКУСНО НЕЩО! J

Няма коментари:

Публикуване на коментар