XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МИДИ НА ТИГАН С ЛУК, МАСЛО И ВИНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 6 ноември 2015 г.

МИДИ НА ТИГАН С ЛУК, МАСЛО И ВИНО


Приготвям ги за първи път, но ми допаднаха много.
Изключително са вкусни, стига да обичате миди. Казвам го, защото аз се влюбих в тях преди една година, а дотогава никой не беше в състояние да ме убеди, че това нещо може да се нарече хубава храна.
Това, което установих за тях е, че не бива да се яде голямо количество, 
                                                      защото са тежки   за стомаха. 


ПРОДУКТИ:
500 г изчистени миди
50 г краве масло
1 нарязан на люспи морков
1 глава салатен лук
3 скилидки чесън
100 мл бяло вино
сол на вкус
млян черен пипер
магданоз
лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Мидите се запържват в маслото заедно с морковите и малко сол до извиране на течността, която отделят. Слага се нарязаният на дребно чесън, налива се виното и ястието се овкусява с черния пипер. В момента, в който и виното изври и мидите започнат да се запържват, се добавя нарязаният на полумесеци лук.
Мидите се пържат още 2- 3 минути при често бъркане и се отстраняват от котлона.
Сервират се поръсени с наситнен магданоз и пресен лимонов сок.


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар