XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАНИЦА С ЛАПАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 22 ноември 2015 г.

БАНИЦА С ЛАПАД

 Тя е от графата ЛЮБИМИ МЕСЕНИЦИ СЪС ЗЕЛЕНИИ.
Има ли подобно нещо на масата, на момента бутам мръвките и се залавям с нея.
Особено щастлива съм, че макар да е краят на м. ноември, у дома все още има пресен лапад и зелен лук.

ПРОДУКТИ:
1 пакет кори за баница / 400 г/
1 голяма купа почистен и нарязан лапад
4- 5 стръка зелен лук
3- 4 яйца
200 г сирене
сол на вкус
магданоз
копър
7- 8 с. л. олио- половината за плънката и останалото за намазване на тавата и поръсване на суровата баница

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвям плънката като нарязвам лука и го запържвам до омекване в половината олио.
Добавям лапада, соля на вкус и го задушавам до готовност.
Отстранявам тигана от котлона.
Оставям зеленията да се охлади.
Слагам яйцата, натрошеното сирене и нарязаните подправки и разбърквам сместа.
Вземам по две кори и върху горната разстилам част от плънката.
Навивам на умерено стегнати рула, които нареждам кръгово в намазана с олио тава.
1 - ви вариант:
Поръсвам суровата баница с още малко мазнина.
2- ри вариант:
Намазвам баницата с 1 разбито яйце с малко кисело мляко.
.............................................................................................
Изпичам я в нагорещена на 180 градуса фурна до лек и приятен загар.
Баницата е вкусна и топла поднесена, и студена.


22. 11. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар