XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДИЕТИЧНА КАРФИОЛЕНА ПИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 19 ноември 2015 г.

ДИЕТИЧНА КАРФИОЛЕНА ПИЦА

Идеята за нея видях поне на 15 места в нет пространството, но в крайна сметка си я направих така, както аз я виждам.
Никак не е  лоша и човек може да се засити с нея.
Е, не е същата като онази с тестото, но все пак вкусовете в голям процент се покриват.
ПРОДУКТИ:
500 г карфиол
1 ч. ч. натрошено зряло сирене
2- 3 яйца / в зависимост от големината им/
2 скилидки чесън
сол на вкус
За гарниране:
пилешка шунка
домашна лютеница
кашкавал
подправка по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Карфиолът се сварява съвсем за кратко и до леко омекване.
Облива се със студена вода до охлаждане. Смила се в кухненски робот.
Сиренето се настъргва на ренде.
В купа се разбъркват яйцата, добавят се карфиолът, сиренето, накълцаният чесън  и солта и се объркват добре.
Тава / 32 см/  се покрива с пекарска хартия.
Сместа за блата се разстила равномерно с помощта на лъжица.
Пече се в предварително загрята на 180*С фурна  до лека розовина.
Блатът се изважда, оставя се да се охлади и се гарнира с лютеница, шунка и кашкавал.
Овкусява се с подправка.
Пицата се пече на горен реотан до стопяване на кашкавала .

Поднася се топла.


Няма коментари:

Публикуване на коментар