XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДОМАШНА ЮФКА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 1 ноември 2015 г.

ДОМАШНА ЮФКА НА ФУРНА

Помня годините, в които дъщеря ми беше малка, и много често и правех домашна юфка- де варена, де на фурна. Харесваме я, но отдавна не я бях приготвяла.
Тази сутрин реших, че вече е време да си припомним вкуса и.
Разтопих се от удоволствие като се запече и из къщата замириса на НЯКОГА.
ПРОДУКТИ:
1 пакет / 200 г/ домашна юфка
30 г краве масло
200 г сирене
4 яйца
1 каф. ч. захар
1 ч. ч. прясно мляко
малко олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Юфката се изсипва в 2 литра кипяща вода и се вари в нея само за 1 минута.
Изцежда се през гевгир. Слага се в купа и се смесва с разбитите със захарта яйца, натрошеното сирене и млякото.
Сместа се изсипва в намазнена тава и върху нея се нареждат парченца масло.
Юфката се пече на 200 градуса до лек загар и коричка.
Сервира се полуохладена, за да може да се нареже на парчета.

В противен случай ще трябва да я гребете с лъжицата.
1 ноември 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар