XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ШАРАН / ПЛАТИКА, ТАРАНКА.../ НА ФУРНА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, ОРЕХИ И БЯЛО ВИНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 4 ноември 2015 г.

ШАРАН / ПЛАТИКА, ТАРАНКА.../ НА ФУРНА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, ОРЕХИ И БЯЛО ВИНО



Риба в комбинация с праз и вино- прелест!
А пък и още вино, ама в чаша … до шаранааа……
Преценете сами!
С тази рецепта искам да убедя хората, че рибата не се консумира само пържена, а може и по съвсем друг различен и здравословен начин.
Можете да я приготвите с всякаква едра риба, стига да я обичате и предпочитате.

ПРОДУКТИ:
1 шаран- 1, 500 г
1 глава праз
1 голям морков
1 крехка тиквичка
1 каф. ч. бяло вино
стрък девесил
5 с. л. олио
сол на вкус
малко вода

За плънка:
1 шепа орехи
1/ 2 лимон
копър- по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземате тава , намазвате я с половината от олиото и на дъното и редите нарязаните на дълго и разцепени на тънко зеленчуци.
Сложете и клонката пресен девесил.
Точно върху тях поставете осоления отвътре и отвън шаран, в корубата на който сте сложили нарязаните или накълцани орехи и лимоновите резенчета.
По желание добавете и копър.
Не зашивайте шарана.
Полейте го с останалата мазнина, а покрай него излейте виното и мъничко водичка.
Изпечете рибата в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятна коричка, като на 3- 4 пъти отваряте фурната и поливате фурната със соса, който се получава по време на приготвянето.
Ще се насладите на приятно овкусено и изключително сочно месце, подходящо за лека вечеря.
Да напомням ли за чашата бяло вино?!?!

26. 10. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар