XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАТЛАДЖАН КЕБАП

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 21 септември 2014 г.

ПАТЛАДЖАН КЕБАП



С благодарности към
моя кулинарен приятел Джевдет
за това вкусно ястие, което е толкова лесно, но все пак трябва някой да те подсети какъв начин още има за подреждане и комбиниране на кайма с още нещо.

ПРОДУКТИ:
1 кг кайма + 1 глава лук, 1 яйце, сол и любими подравки
1 кг патладжан
2 средно големи домата
десетина скилидки чесън
сол
малко олио- за намазване на тавата и поръсване на ястието

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва като за кюфтета.
В случая ползвах следние подправки:
черен пипер, червен пипер, чубрица, мащерка, кимион, джоджен.
Оформят се топки с тяхната големина.
Патладжанът се нарязва на по- дебели филийки, които след това се разполовяват на полумесеци.
Слагат се в солена вода за около 30 минути, за да им излезе горчивината.
Намазнява се тава и в нея се редят както следва:
кюфте, парче патладжан, кюфте, ...
Отгоре се нареждат доматени филийки и на места се пускат обелените и цели чесънчета..
Всичко това се поръсва с олио.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

По този начин приготвено ястието е превъзходно и се топи в устата, но ми дойде и друга идея.
Следващия път /съвсем към края на печенето / ще извадя кебапа и ще го наръся с настърган кашкавал.
Ще върна тавата обратно във фурната за неговото разтопяване.
Просто ще стане превъзходно, убедена съм.
С гаранция ще стане много вкусно.

20 септември 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар