С благодарности
към
моя кулинарен приятел Джевдет
за
това вкусно ястие, което е толкова лесно, но все пак трябва някой да те подсети
какъв начин още има за подреждане и комбиниране на кайма с още нещо.
ПРОДУКТИ:
1 кг кайма + 1 глава лук, 1 яйце, сол и любими
подравки
1 кг патладжан
2 средно големи домата
десетина скилидки чесън
сол
малко олио- за намазване на тавата и поръсване на
ястието
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва като за кюфтета.
В случая ползвах следние подправки:
черен пипер, червен пипер, чубрица, мащерка, кимион,
джоджен.
Оформят се топки с тяхната големина.
Патладжанът се нарязва на по- дебели филийки, които
след това се разполовяват на полумесеци.
Слагат се в солена вода за около 30 минути, за да им
излезе горчивината.
Намазнява се тава и в нея се редят както следва:
кюфте, парче патладжан, кюфте, ...
Отгоре се нареждат доматени филийки и на места се
пускат обелените и цели чесънчета..
Всичко това се поръсва с олио.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна
до готовност.
По този начин приготвено ястието е превъзходно и се
топи в устата, но ми дойде и друга
идея.
Следващия път /съвсем към края на печенето / ще извадя
кебапа и ще го наръся с настърган кашкавал.
Ще върна тавата обратно във фурната за неговото
разтопяване.
Просто ще стане превъзходно, убедена съм.
С гаранция ще стане много вкусно.
20 септември 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар