XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКИ ХАПКИ В СЛАДКО-КИСЕЛ СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 17 септември 2014 г.

ПИЛЕШКИ ХАПКИ В СЛАДКО-КИСЕЛ СОС



Това е едно много бързо мезенце за чаша вино.
Докато започнете да го готвите и хоп-  след около 20- 25  минути вие ще имате едни крехки и вкусни пилешки хапчици с приятен пикантен вкус.
А сосчето е едно такова хем сладичко, хем лекичко накиселява.

ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
3 с. л. олио
1 с. л. краве масло
1 с. л. соев сос
1 ч. л. балсамов оцет
сокът от 1/ 2 лимон
2 с. л. мед
2 с. л. захар
1 каф. л. черевн пипер
щипка лют пипер
щипка мащерка/ или друга желана подправка/
1 с. л. натурално пшенично нишесте
1 с. л. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на хапки/ кубчета/.
Слага се в дълбок незалепващ съд с двата вида мазнина и  солта и се запържва до побеляване.
Добавят се всички останали продукти без нишестето и водата.
Хапките се оставят да къкрят на умерен огън до извирането на
80 %  от течността.
Останалият сос се сгъстява с размитото във водичката нишесте.
Хапките се сервират топли.

16 септември 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар