Това
е едно много бързо мезенце за чаша вино.
Докато
започнете да го готвите и хоп- след
около 20- 25 минути вие ще имате едни
крехки и вкусни пилешки хапчици с приятен пикантен вкус.
А сосчето е едно такова хем сладичко, хем лекичко накиселява.
А сосчето е едно такова хем сладичко, хем лекичко накиселява.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
3 с. л. олио
1 с. л. краве масло
1 с. л. соев сос
1 ч. л. балсамов оцет
сокът от 1/ 2 лимон
2 с. л. мед
2 с. л. захар
1 каф. л. черевн пипер
щипка лют пипер
щипка мащерка/ или друга желана подправка/
1 с. л. натурално пшенично нишесте
1 с. л. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на хапки/ кубчета/.
Слага се в дълбок незалепващ съд с двата вида мазнина
и солта и се запържва до побеляване.
Добавят се всички останали продукти без нишестето и
водата.
Хапките се оставят да къкрят на умерен огън до извирането
на
80 % от
течността.
Останалият сос се сгъстява с размитото във водичката
нишесте.
Хапките се сервират топли.
16 септември 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар