Наскоро съпругът ми донесе рецепта за МАРИНОВАНИ ЧЕРИ ДОМАТЧЕТА. Лично аз съм резервирана към това, защото ми се струва , че ще са доста странни на вкус и консистенция. Самата рецепта е за трилитров буркан, но аз ги разделих в три компотени. Изпълних указанията, защото той много искаше да ги опитаме. Дано само да не се окаже, че след известно време ще изхвърлям попара от бурканите.
1.Заливат се с вряла вода, стоят така 1 минута и се изваждат.
2. След това се заливат с вряща марината от:
оцет -250 гр
сол -2 супени лъжици
захар - 3 супени лъжиц карамфил -1-2 / аз го пропуснах/
бахар -3-4
черен пипер -5-6
даф.лист -3 листа
червен лук - 1 глава, обелена и цяла
чесън - 4 скилидки
сух копър, люто чушле, хрян
1.Заливат се с вряла вода, стоят така 1 минута и се изваждат.
2. След това се заливат с вряща марината от:
оцет -250 гр
сол -2 супени лъжици
захар - 3 супени лъжиц карамфил -1-2 / аз го пропуснах/
бахар -3-4
черен пипер -5-6
даф.лист -3 листа
червен лук - 1 глава, обелена и цяла
чесън - 4 скилидки
сух копър, люто чушле, хрян
Няма коментари:
Публикуване на коментар