Никога
не бях пекла такова месо в плик, но ми хареса идеята на Пепа Стоева и реших да
я приложа.
Ей,
Пепи, благодаря ти!
Подмених
овкусителите, но се придържах към видяното.
ПРОДУКТИ:
За поръсване:
1.200 кг свинска плешка
соев сос
сокът на 1/ 2 лимон
За
коричката:
100 г майонеза
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
суха мащерка
черен пипер
2 с. л. мед
малко солчица
Като
допълнение и по желание:
малко алкохол- ракия, вино или бира
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Поръсих месото с лимоновия сок и соевия сос и го оставих в купа
и в хладилника няколко часа, за да поеме ароматите.
От посочените продукти за помазката направих смес, с
която намазах цялото парче свинско.
Сложих го в голям плик за печене и около него налях
алкохола.
Завързах плика и пекох месото в нагорещена на 160
градуса фурна в продължение на 90 минути.
Самия плик не го дупча.
Получи се прекрасно мезе- сочно, крехко и много
ароматно.
Мръвка да има, нали :) И голяма :) тогава остава сочно.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти хареса, Марги!
Много е вкусна, мила Пепи! И съм ти благодарна.
ОтговорИзтриванеНе е сложно за изпълнение, но си трябва идея. Много е важно това.
Поздрави, Пепи! :)