XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: " КОТЕШКИ СЛАДКИШ" С АНАНАС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 17 август 2014 г.

" КОТЕШКИ СЛАДКИШ" С АНАНАС

Един студен десерт, който изиска време за приготвяне не повече от 5 минути. 
Идеята е на Хрипси Атанасова. 
Благодаря ти, Хрипси! 
Хапнахме го с охота. 


ПРОДУКТИ / за половин доза от оригиналната рецепта/:
150 г бисквити” Котешко езиче”
400 г заквасена сметана
2 с. л. кристална захар
1 каф. ч. орехови ядки
1/ 2 консерва Ананас от 600 г

За поръсване: 30- 40 г кокосови стърготини
/ Не се ползва желатин! /
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите начупвам на парченца, орехите ги смилам в блендера, а ананаса го изцеждам от сока и го режа на малки кубчета.
Разбърквам всичко това и го изсипвам в покрита със свежо фолио кръгла йенска тенджерка с размер на дъното 15 см в диаметър.
Покривам тенджерата с капака и я прибирам в хладилника за не по- малко от 12 часа.
При мен стоя през нощта, та докато спя  да не се изкуша да взема лъжицата и да започна да лапам.
След като измине определеното време се обръща върху тортена чиния.
Внимателно се отлепва фолиото и се поръсва със стърготините.
Сладкишът е сочен и с приятен вкус.
Консумира се студен.

16 август 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар