Бях си обещала да използвам идеята на Веси Казакова за тези панирани тиквички на фурна и снощи ги приготвих.
Съпругът ми се впечатли много, явно не очакваше да се получи нещо добро.
Ще напиша начина на приготвяне така, както аз го изпълних.
ПРОДУКТИ:
2 по- малки и крехки тиквички
около 1 каф. ч. брашно
2 яйца
40 г пармезан
100 г галета
сол
3 - 4 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се режат на пръчици така, както е показано на снимката.
Осоляват се и се оставят малко да се отцедят.
Овалват се в брашно, след това се топят в разбитите яйца и накрая се овалват в размесените галета и пармезан.
Редят се върху намазнено дъно на тава " Делимано".
/ Указанията на Веси е да се пекат върху пекарска хартия/.
Отгоре ги напръсках с олио и ги изпекох в много гореща фурна на вентилатор до кафеникав загар.
Отвътре стоят много сочни, а панировката е приятно хрупкава.
Стават за мезенце, просто са много вкусни.
5 август 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар