На тазгодишната почивка в Родопите се
запознахме с едно турско семейство. Разбира се, че аз подхванах темата за
тяхната кухня, която харесвам много.
Хората споделиха едни хлебчета,
които направих. Останах очарована от тях.
Пекат се много бързо и стоят
мекички два- три дни.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
20 г жива мая
1/ 2 каф. ч. хладка вода
1 каф. ч. кисело
мляко
6 с. л. олио
1 ч. л сол
1 ч. л сол
1 ч. л. захар
3 ч. ч. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Хлебопекарната омеси
тестото. То бе много мекичко, но не лепнеше по ръцете.
Извадих го, разделих
го на 4 парчета и оформих продълговати питки.
От всяка питка
разточих тънко хлебче.
Наредих ги върху
поръсена с малко брашънце теракотна плочка.
Оставих ги малко да
се поотпуснат.
Не се мажат с нищо.
Абсолютно натурални са.
Изпекох ги в загрята
на 180 градуса фурна за около 20- 25 минути .
Хората казаха, че ги
пекат на плоча, но аз нямам. Имам само теракотна.
Прекрасни са!
август 2014 г
Много са хубави,Марги-ще си ги запиша и направя.Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеДа, Живе, заслужава си на масата да имаш такива хлебчета. А къщата ухае прекрасно.
ОтговорИзтриванеПоздрави!