Днес реших да правя реване, но
по рецепта на Иван Звездев. Що ли ми трябваше, ама на, нали съм упорита. Нямах
никакво доверие в тези две чаени чаши мляко, които бяха посочени, но просто бях
приумила и почнах. Получи се точно това, което предполагах- един вглетен блат.
Спрях дотам, ядосах се и почнах второ бъркане, но вече по моята си рецепта.
Към нея включих и 1 к. ч. грис като бях убедена, че ще се получи добър
резултат.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно / 100
г/
1 каф. ч. пшеничен
грис
1 бакпулвер
2 ванилии
За сиропиране:
1 равна ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
За слепване и декорация:
500 мл течна сладкарска
сметана
шоколад
плод
нес кафе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата със
захарта до побеляване на висока степен на миксера. Сложих чашата с грис и
брашното, в което предварително съм смесила набухвателя и ванилиите.
Доразбърках добре на
ниска степен. Намазах с олио и поръсих с брашно правоъгълна тавичка с размери
20/ 30 см и изсипах сместа.
Изпекох реването в
предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен загар. Проверявах с
дървено шишче. Извадих го, когато то вече излизаше сухо.
Блатът се оказа доста
пухкав и дебеличък и взех решението да го срежа с конец на две и да слепя двете
части със сметана.
Обърнах го обратно и направих разрязването.
Сложих първата част и
я сиропирах с половината сироп, който приготвих чрез сваряване на захарта и
водата. И блатовете, и сиропът ми бяха охладени.
Половината сметана
разбих с една щипка натрошено нес кафе,
за да промени малко цвета и вкуса си.
Наложих втората
тестена част, сиропирах и нея и намазах реването отгоре с бялата сметана.
Декорирах съвсем
набързо с плод и малко разтопен шоколад и приключих с днешните си сладкарски
занимания.
23 август 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар