XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДВУПЛАСТОВО РЕВАНЕ СЪС СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 23 август 2014 г.

ДВУПЛАСТОВО РЕВАНЕ СЪС СМЕТАНА



  Днес реших да правя реване, но по рецепта на Иван Звездев. Що ли ми трябваше, ама на, нали съм упорита. Нямах никакво доверие в тези две чаени чаши мляко, които бяха посочени, но просто бях приумила и почнах. Получи се точно това, което предполагах- един вглетен блат. Спрях дотам, ядосах се и почнах второ бъркане, но вече по моята си рецепта.
Към нея включих и 1 к. ч. грис като бях убедена, че ще се получи добър резултат.

ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно / 100 г/
1 каф. ч. пшеничен грис
1 бакпулвер
2 ванилии

За сиропиране:
1 равна ч. ч. захар
2 ч. ч. вода

За слепване  и декорация:
500 мл течна сладкарска сметана
шоколад
плод
нес кафе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата със захарта до побеляване на висока степен на миксера. Сложих чашата с грис и брашното, в което предварително съм смесила набухвателя и ванилиите.
Доразбърках добре на ниска степен. Намазах с олио и поръсих с брашно правоъгълна тавичка с размери 20/ 30 см и изсипах сместа.
Изпекох реването в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен загар. Проверявах с дървено шишче. Извадих го, когато то вече излизаше сухо.
Блатът се оказа доста пухкав и дебеличък и взех решението да го срежа с конец на две и да слепя двете части със сметана. 
Обърнах го обратно и направих разрязването.
Сложих първата част и я сиропирах с половината сироп, който приготвих чрез сваряване на захарта и водата. И блатовете, и сиропът ми бяха охладени.
Половината сметана разбих с една щипка натрошено  нес кафе, за да промени малко цвета и вкуса си.
Наложих втората тестена част, сиропирах и нея и намазах реването отгоре с бялата сметана.
Декорирах съвсем набързо с плод и малко разтопен шоколад и приключих с днешните си сладкарски занимания.
 23 август 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар