XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА" ЗЕЛЕНО ЛЯТНО ИЗКУШЕНИЕ"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 13 август 2014 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА" ЗЕЛЕНО ЛЯТНО ИЗКУШЕНИЕ"



       Приготвям пилешките дробчета по различни начини- с лук, с чушки и домати, с месо и гъби… Сега реших да импровизирам нещо друго и се спрях на свежите тиквички и краставички, които отглеждаме в двора си. Не вярвате ли, че стават вкусни блюдата, в които има термично обработена краставица?!:)
 Опитайте, за да се убедите.
ПРОДУКТИ / за 4 порции/:
300 г пилешки дробчета
2 глави кромид лук
2 неголеми тиквички
2 крехки салатни краставици
сол на вкус
черен пипер
чубрица
прясна подправка за поръсване/ по ваше желание/
4- 5 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистих и измих дробчетата. Попарих ги във вряла вода и ги оставих да постоят в нея 5 минути. През това време те се стягат и се изцеждат от кръвта. Промих ги през гевгир със студена вода.
Изсипах ги в дълбока тенджера и ги запържих в мазнината и малко сол за не повече от 10 минути или до почти пълното изпаряване на водата.
По време на запържването бърках почти непрекъснато, за да не се закачат за съда.
Преди да започна обработването на дробчетата, нарязах зеленчуците по следния начин:
Кромид лук- на полумесеци
Тиквички- на тънки люспи
Краставици- на тънки кръгчета
Най- напред сложих лука, а две минути след него тиквичките и краставичките. Посолих още веднъж с малко солчица , овкусих ястието с чубрица и черен пипер и задуших всичко при често разбъркване за не повече от 10- 15 минути.
Получиха се много сочни и вкусни пилешки дробчета , с апетитен сос и …с дъх на лято.
Опитайте ги, сега му е времето :).
/ По желание можете да ги поръсите със зелена подправка по Ваш вкус/.
И не забравяйте за студената биричка или бяло винце, а никак не е зле да омесите и питка, с която да си топнете от соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар