XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВЕНИ СКОНИ С КАНЕЛА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 1 септември 2012 г.

ТИКВЕНИ СКОНИ С КАНЕЛА

Впечатли ме името и националността им, а и една бяла тиква, която мама ми подари още през есента, днес бе решила, че е дошъл моментът, който ще я накара да излезе извън класацията на читавите продукти. Време и беше…
 СКОНИ!  Представих си нещо кой знае какво, а то какво било- курабийки с тиква :). Четох  ли , четох рецепти и накрая ги направих така, както реших за най- добре. На почит били в Австралия, Шотландия…Не  смятам, че бих очаровала някого с тях. Вероятно само такива като мен, които обожават тиква. Нищо особено. Просто КУРАБИЙКИ . Е, ама и аз как го написах :). Все едно, че не съм отраснала с тях. Наистина, много ги обичам, но исках да кажа, че името ме подведе за нещо по- различно.

ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. сварена тиква на пюре
2 с. л. пудра захар
1 яйце
1 с. л. масло
1 каф. л. сода бикарбонат
1/ 2 каф. л. сол
2 и 1/ 2 ч. ч. брашно
……………………………..
канела и пудра захар- за поръсване      
/ Можех да сложа  и ванилия, ама що не го направих – не знам /.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пресях брашното и го размесих със содата. Направих кладенче и в него сложих всички посочени продукти. Омесих гладко тесто, което разточих не много тънко върху обилно набрашнен плот/ около 1 см:.. Нарязах кората уж като на квадрати и ги наредих в тава върху пекарска хартия на разстояние един от друг. 
Изпекох ги в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 15 минути. Извадих ги, наредих тиквените истории една до друга, поръсих ги съвсем леко с канела , а върху нея обилно с пудра захар и ги наредих за охлаждане преди консумация.              
30 август 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар