XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЪБЕНИ ФУСИЛИ С ЧЕСЪН И КОПЪР

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 25 септември 2012 г.

ГЪБЕНИ ФУСИЛИ С ЧЕСЪН И КОПЪР



                                                            ПРОДУКТИ /за 2 порции /:
7- 8  по- големи печурки
20 г краве масло
1 ч. ч. фусили
1 ч. л. пресен копър
2- 3 скилидки чесън или щипка сух или гранулиран
1/ 2 зелена чушка
1/ 2 червена чушка
1/ 2 морков
2 с. л. олио
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам чушките и моркова на дребни парченца и ги задушавам до омекване в олиото.
Почиствам , измивам, обелвам и нарязвам на едри филии гъбите, които задушавам в маслото до пълното изпаряване на водичката, която те си пускат. Следа като започнат да се пържат, ги отстранявам от котлона и ги овкусявам с чесъна и копъра. Соля на вкус и разбърквам добре.            

Фусилите сварявам в солена вода до готовност, като в нея сипвам малко олио, за да не слепят по време на варенето. Промивам ги в гевгир под течаща студена вода, след което ги смесвам с морковите, чушките  и гъбите. Разбърквам ги много внимателно и ги сервирам с питие, което душата ни иска :)
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар