XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЪБЕНА МОЗАЙКА С ОРИЗ И ЛАПАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 28 април 2012 г.

ГЪБЕНА МОЗАЙКА С ОРИЗ И ЛАПАД


Това е едно от постните ястия, които мога да консумирам всеки ден без да ми омръзне.
Приготвям го и през зимата, но тогава няма пресен лапад. Вместо него слагам спанак, но от април нататък вече си го готвя по начина, който сега ще обясня.

ПРОДУКТИ:
250 г гъби
2 глави кромид лук
2 моркова
100 г ориз
150 г лапад
около 3 ч. ч. вода
1 червена и 1 зелена чушка
 / в случая са от фризера- предварително  нарязани и замразени /
4- 5 лъжици олио
1 каф. л. червен пипер
1 каф. л. чубрица
1 каф. л. черен пипер
сух  джоджен
сол на вкус
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам лука, чушките и морковите  и ги  запържвам за 5 минути в олиото. След тях слагам обелените и нарязани на филийки гъби и почистения и нарязан лапад.
 Посолявам и задушавам отново 5 минути.

 Отстранявам съда от огъня , добавям подправките, наливам водата, разбърквам добре и изсипвам всичко това в тава.
Тавата слагам в гореща фурна и оставям ястието да се пече на умерена температура.
Отварям и го разбърквам не повече от три пъти.
След като го извадя го поръсвам или само украсявам със свеж магданоз.

Получава се пролетно ястие с лек и приятен вкус.
 21 април 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар