XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЛЕЧНА РАЗЯДКА С ЯЙЦА И ЛАПАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 19 април 2012 г.

МЛЕЧНА РАЗЯДКА С ЯЙЦА И ЛАПАД



Сега е времето на витаминозните зелении и не мога да пропусна ден, в който да не направя нещо с тях, а това е  най- удобният момент за тази лападена разядка с яйца, защото има останали такива от Великден. Пък и не мога да се съглася, че са по- полезни доматите и краставиците, които сега се предлагат на пазара- чиста отрова са и затова предпочитам да направя нещо от този род, защото знам, че е сравнително по- чисто на тази тема.

Нека преминем към рецептата:

ПРОДУКТИ:
около 200 г лапад
3- 4 сварени яйца
1/ 2 кофичка кисело мляко
150 г сирене
100 г кашкавал
2- 3 скилидки чесън
сол на вкус
1 с. л. олио


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете лапада, охладете го и го накълцате на ситно.
Сварените яйца намачкайте с кухненския прибор за тази цел или настържете с  ренде.
Натрошете сиренето, а кашкавалът- рендосайте.
Обелете чесъна и го нарежете на много ситни парченца.

Сложете всичко в купа, посолете го, сложете олиото и добавете млякото.
Разбъркайте добре и сервирайте разядката на всекиго в чинийка .
И.. не забравяйте ракийката! :)
……………………………
                              17. 04. 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар