XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРОМАТНИ СКАРИДИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 28 октомври 2025 г.

АРОМАТНИ СКАРИДИ НА ТИГАН

Приготвят се за десетина минути и с тях можете да очаровате внезапно появили се гости. Въпросът е да ги имате в наличност във фризера.
ПРОДУКТИ: 200 г изчистени или цели скариди 2 с. л. масло или олио 5 скилидки чесън 1/ 2 каф. ч. бяло вино 1 ч. соев сос шепа девесил или копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Слагаме гореизброените продукти в дълбок тиган с незалепващо покритие. Оставяме всичко да ври заедно на бавен огън като го разбъркваме на няколко пъти.
Отстраняваме скаридите тогава, когато сосът, който се получава по време на готвенето, остане малко и видимо по- гъстичък. Не трябва да ги пресушаваме, за да не станат като гума.
При сервиране ги поръсваме с нарязан свеж девесил или копър. И задължително лимон. Нека подправката да е по ваше желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар