С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
неделя, 26 октомври 2025 г.
ПИЛЕШКО С ЧЕСНОВИ ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАН
Все още има тиквички и патладжан в градините ни и успешно можем да ги съчетаем с пилешко месо.
С тази рецепта ще се порадваме на разделно хранене, характерно с комбинацията месо и зеленчук.
ПРОДУКТИ:
1 кг пилешко месо / без ограничения дали са бутчета, гърди и т. н. /
3 средно големи тиквички
3 средно големи патладжана
2 домата или 1 ч. ч. консервирани от буркан
1 глава чесън
6 с. л. олио
сол- на вкус
босилек- свеж или сушен
млян черен пипер
свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелваме и нарязваме на средно големи кубчета патладжаните.
Слагаме ги във вода и сол и ги оставяме така в продължение на 30 минути, за да отделят горчивината си.
Изваждаме ги и ги измиваме със студена вода.
Нарязваме и тиквичките по същия начин.
Слагаме двата зеленчука в средно голяма тава.
Добавяме доматите, обелените скилидки чесън, олиото и подправките.
Посоляваме на вкус и разбъркваме всичко.
Разпределяме го добре в съда за печене.
Отгоре нареждаме порциите пилешко месо, които предварително сме посолили леко.
Поръсваме ги с млян черен пипер и слагаме тавата в загрята на 200 градуса фурна.
Печем ястието до извиране на течността, която се отделя от зеленчуците, а самото месо придобие приятен кафеникав загар.
Сервираме на порции, поръсени със свеж магданоз или просто аранжирано с него.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)





Няма коментари:
Публикуване на коментар