XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО С ЧЕСНОВИ ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 26 октомври 2025 г.

ПИЛЕШКО С ЧЕСНОВИ ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАН

Все още има тиквички и патладжан в градините ни и успешно можем да ги съчетаем с пилешко месо. С тази рецепта ще се порадваме на разделно хранене, характерно с комбинацията месо и зеленчук.
ПРОДУКТИ: 1 кг пилешко месо / без ограничения дали са бутчета, гърди и т. н. / 3 средно големи тиквички 3 средно големи патладжана 2 домата или 1 ч. ч. консервирани от буркан 1 глава чесън 6 с. л. олио сол- на вкус босилек- свеж или сушен млян черен пипер свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Обелваме и нарязваме на средно големи кубчета патладжаните. Слагаме ги във вода и сол и ги оставяме така в продължение на 30 минути, за да отделят горчивината си. Изваждаме ги и ги измиваме със студена вода. Нарязваме и тиквичките по същия начин. Слагаме двата зеленчука в средно голяма тава. Добавяме доматите, обелените скилидки чесън, олиото и подправките. Посоляваме на вкус и разбъркваме всичко. Разпределяме го добре в съда за печене.
Отгоре нареждаме порциите пилешко месо, които предварително сме посолили леко. Поръсваме ги с млян черен пипер и слагаме тавата в загрята на 200 градуса фурна.
Печем ястието до извиране на течността, която се отделя от зеленчуците, а самото месо придобие приятен кафеникав загар. Сервираме на порции, поръсени със свеж магданоз или просто аранжирано с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар