XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 20 май 2022 г.

ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И КАШКАВАЛ

                                 Изключително вкусно  и засищащо ястие.


ПРОДУКТИ за 2 порции:

2 вратни пържоли

2 средно големи гъби

2 средно големи картофа

1 малка глава кромид лук

2 триъгълничета топено сирене

100 г кашкавал

1/ 2 каф. ч. бяло вино

4 с. л. олио

сол

млян черен пипер


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Начукваме  леко месото, посоляваме го и го слагаме в намазана с половината мазнина керамична тавичка.

Поръсваме с черен пипер.

Отгоре редим нарязаните на филии гъби.

Върху тях  слагаме парченца лук.

Посоляваме леко.

Най- отгоре подреждаме картофите, нарязани на по- тънки филии.

Поливаме ястието с останалата мазнина.

Отново посоляваме леко и поръсваме с черен пипер.

Внимателно наливаме виното, което предварително сме разбъркали със сиренето до получаването на кашичка.

Завиваме съда с пекарско фолио и го слагаме в студена фурна.

Включваме на 200 градуса и печем в продължение на 1 час и 10 минути.

Отвиваме фолиото и продължаваме печенето до момента, в който остане нормално количество сос, като по това време отваряме фурната и поливаме печивото два- три пъти с него.

Към края на готвенето поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до получаването на коричка с приятен цвят.




Няма коментари:

Публикуване на коментар