XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АГРИСТАДА С ПИЛЕШКО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 20 ноември 2021 г.

АГРИСТАДА С ПИЛЕШКО

                                                        

Ястието е от еврейската кухня. Приготвя се с шаран, но може и с пиле.

По принцип агристада означава кисела майонеза.

В случая наподобява пиле фрикасе, но е без кисело мляко, а вместо него се слага лимонов сок.

Ястието е с кисел привкус и е много свежо.

ПРОДУКТИ:

500 г варено бяло месо от пиле

500 мл бульон от вареното месо

3 яйца

3 непълни с. л. брашно

100 мл олио

сокът от 1 лимон

сол и  черен пипер- на вкус

шепа нарязан магданоз

 


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиват се яйцата и към тях се прибавят брашното, охладеният пилешки бульон и олиото.


 Сместа се разбърква  до разтваряне на брашното и се оставя да заври при постоянно бъркане. Трябва да се получи сос с гъстота на боза. При необходимост се долива още бульон, а ако нямате- вода. Накрая се добавя накъсаното на парченца варено пилешко месо , изцеденият лимонов  сок, нарязаният магданоз, солта и смленият черен пипер.

Ястието се готви още 2- 3 минути и се отстранява от котлона.

Поднася се с мек бял хляб.



Няма коментари:

Публикуване на коментар