XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: УХАННИ ВОДЕНИЧКИ С МАНАТАРКИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 21 август 2021 г.

УХАННИ ВОДЕНИЧКИ С МАНАТАРКИ НА ТИГАН

 Рецептата е на моя съпруг, който също готви с удоволствие и лекота. :)

Пилешките воденички  са предпочитана храна за лятото, защото не съдържат излишни мазнини, което ги прави по- леки за консумация.

В комбинация  със сушени манатарки те стават изключително ароматни и вкусни.

ПРОДУКТИ:

500 г пилешки воденички

20 г сушени манатарки

2 глави кромид лук

1 зелена чушка

4- 5 с. л. олио

сол- на вкус

щипка черен пипер

щипка червен пипер

щипка мащерка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сваряваме воденичките  в солена вода до омекване.

Подсушаваме  ги.

Накисваме манатарките  за 15 минути в топла вода.

Нарязваме лука на едро и чушката на кръгчета.

Слагаме всичко в тиган със загрятата мазнина и пържим до леко омекване на зеленчуците.

Посоляваме, ако е необходимо, и овкусяваме с посочените подправки.

Сервираме с чаша охладено бяло вино.

*                                                                             / от архивите/


Няма коментари:

Публикуване на коментар