XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРТОФЕНИ ШАЙБИ С МАСЪЛЦЕ ИЛИ ТОПЕНО СИРЕНЦЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 20 ноември 2020 г.

КАРТОФЕНИ ШАЙБИ С МАСЪЛЦЕ ИЛИ ТОПЕНО СИРЕНЦЕ

С тях  ще очаровате дечицата си, гостите си и всеки, който предпочита домашно изпечените картофки.

 ПРОДУКТИ:

картофи

олио

масло/ топено пушено сирене

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите се белят и режат на филийки с дебелина 5 мм.

Взема се тава, дъното и се намазва с олио и се поръсва със сол.

Картофените шайби се нареждат една до друга.

Отгоре се поръсват със сол и върху всяка една от тях се слага парченце масълце/ топено сирене.

Пекат се на максимални градуси до получаване на приятен кафеникав загар.

Стават изключително вкусни, а как ухаят на масълце или на сиренце ще разберете едва тогава, когато си ги изпечете.


/ от архивите/

Няма коментари:

Публикуване на коментар