XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЛЕНИ КОШНИЧКИ С КРЕМА СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 22 септември 2020 г.

СОЛЕНИ КОШНИЧКИ С КРЕМА СИРЕНЕ

Мотивацията за тяхното приготвяне бе от моята зълва Снежа.

Горещо ми ги препоръча и аз ...да не остана назад... взех, та ги спретнах.

Кошничките стават изключително пухкави, с нежна среда и  не на последно място- доста ефектни.


ПРОДУКТИ:

470 г брашно

200 мл прясно мляко

1 пакетче суха мая – 7г

100 мл олио

1 яйце

1 с. л. захар

1 ч. л. сол

За плънката:

200 г крема сирене


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Слагаме  брашното в дълбока купа и правим кладенче в него.

Изсипваме  разтворената  в леко затопленото мляко мая.

Добавяме яйцето, олиото, захарта и солта.

Омесваме меко тесто, което разделяме на 12 части.

Всяка една разточваме на елипса.

Нарязваме на ленти едната дълга част, но не съвсем до края.

Неразрязаната част намазваме с крема сирене.

Навиваме на руло по посока разрязаните ленти, след което завиваме като  охлюв.

Поставяме всяко “ охлювче“ в намазано с олио гнездо на форма за мъфини.

Оставяме ги да втасат в продължение на 15- 20 минути.

Намазваме ги с разбит жълтък с  малко олио.

Печем месениците в предварително загрята на 200 г фурна в продължение на около 20  минути или до получаване на приятен загар.

Изваждаме ги от формата, оставяме ги върху решетка да се поохладят и ги сервираме.

От архивите:

 пролетта на 2020 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар