XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАТЛАДЖАНЕНИ ЛОДКИ С ПИЛЕШКО И ЗАЛИВКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 10 юли 2019 г.

ПАТЛАДЖАНЕНИ ЛОДКИ С ПИЛЕШКО И ЗАЛИВКА

Обожавам патладжан и това е главната причина да го приготвям по най- различен начин. 
В случая изпълних една рецептичка, която стои и жълтее върху една изрезка от вестник, заделена и чакаща ред от години наред...
Изключително вкусно и лекичко е ястието, което сега ще споделя.
То е в съчетание на въпросния любим зеленчук с едно пилешко месце и сготвено по този начин, то става едно отлично предпочитание за летните вечери. 
Даже е доста балансирано- хем въглехидратно от зеленчуците, хем протеиново откъм месото, яйцата и млякото.
 Разбира се, че по мое виждане и преценка съм променила една част от нещата, но основно съм спазвала по- важното откъм продукти и начин на изпълнение.

ПРОДУКТИ  за 4 порции:
2 средно големи патладжана
600 г пилешко месо от бут
2 средно големи домата
1 глава кромид лук
сол- на вкус
млян черен пипер
чубрица
30 г краве масло
3 с. л. олио
За заливката:
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
сол
За поръсване на готовото ястие:
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Отстраняваме дръжките на патладжаните, измиваме ги и ги разрязваме надлъжно на две.
Потапяме ги в солена вода за около 30 минути, за да се премахне горчивината в тях.
Измиваме ги отново и ги подсушаваме.
Издълбаваме вътрешността им .
Приготвяме плънката, като в двете мазнини задушаваме нарязаните на дребни парченца лук, издълбаната вътрешност на патладжаните и месото.
Малко след това добавяме  и обелените и нарязани на малки кубчета домати.
Посоляваме сместа и я пържим до нормалната  гъстота на една плънка.
Издълбаните патладжанени лодки поставяме в намазана с олио тава и ги пълним с така приготвената смес.
Печем ястието на 200 градуса , докато зеленчукът омекне, а плънката придобие златист загар.
Отгоре поливаме  с  разбитите  яйца, млякото и малко солчица.
Приготвянето на ястието приключва тогава, когато и яйчената смес е изпечена.
Поднасяме лодките на порции, поръсени със свеж магданоз.
6 юли 2019 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар